There were 180 press releases posted in the last 24 hours and 399,682 in the last 365 days.

Demokratizacija svijeta umjetnosti: Andrew Cyberkid i snaga Instagrama

Andrew Jovic

Demokratizacija svijeta umjetnosti: Andrew Cyberkid i snaga Instagrama

DUSSELDORF, NRW, GERMANY, March 21, 2023 /EINPresswire.com/ -- Svijet umjetnosti je oduvijek bio ekskluzivan i nedokučiv, a pristupiti su mu mogli samo privilegirani. No s pojavom društvenih mreža, posebice Instagrama, to se počelo mijenjati. Instagram je postao ključni alat za promicanje i dijeljenje umjetnosti, povezivanje umjetnika s kolekcionarima i galerijama te izgradnju zajednice za cijenjenje umjetnosti. Jedan kolekcionar umjetnina koji je rano prepoznao potencijal Instagrama je Andrew Jovic, također poznat kao Andrew Cyberkid na spomenutoj platformi.

Vrijedno je napomenuti da su Andrewovo hrvatsko podrijetlo i odrastanje u Zadru vjerojatno utjecali na njegov ukus za umjetnost i njegovu strast za podržavanjem novih umjetnika iz različitih sredina i kultura. Njegovo preseljenje u Düsseldorf, živahno kulturno središte u Njemačkoj, pružilo mu je priliku da proširi svoju zbirku i poveže se s istomišljenicima iz svijeta umjetnosti.

Andrew Jovic odnosno Andrew Cyberkid (www.andrewcyberkid.com) započeo je graditi svoju zbirku ulične i urbane umjetnosti sredinom 2000-ih kada su te umjetničke forme bile još relativno nove i neistražene. Brzo je stekao priznanje za svoje oko za talente u nastajanju i svoju strast za podržavanje mladih umjetnika. Danas je njegova kolekcija jedna od najvećih i najpriznatijih u Europi i sadrži djela renomiranih umjetnika poput KAWS-a, Banksyja, Invadera, Sheparda Faireya i mnogih drugih.

Ono što Andrewa odvaja od mnogih drugih kolekcionara umjetnina je njegova predanost promicanju i podršci mladim umjetnicima i umjetnicima u usponu. On vjeruje da su ovi umjetnici budućnost svijeta umjetnosti i strastveno im pomaže u postizanju uspjeha i priznanja. Kroz svoju kolekciju i svoj Instagram račun, Andrew je postao jedna od najutjecajnijih osoba na urbanoj suvremenoj umjetničkoj sceni.

Instagram je imao ključnu ulogu u Andrewovu uspjehu kao kolekcionara umjetnina. Kao platforma, Instagram je snažan alat za promicanje i dijeljenje umjetnosti, povezivanje umjetnika s kolekcionarima i galerijama te izgradnju zajednice oko cijenjenja umjetnosti. Za Andrewa je Instagram bio veoma važan alat za širenje njegove mreže i dijeljenje njegove strasti prema umjetnosti s drugima.

Andrewov Instagram račun, @cyberkid70, postao je središte umjetničkih entuzijasta i kolekcionara diljem svijeta. Svojim objavama i pričama omogućuje pogled u njegovu zbirku, ističe umjetnike u usponu i pruža uvid u uzbudljiv svijet urbane suvremene umjetnosti koji se neprestano razvija. Njegov račun postao je nezaobilazan za sve zainteresirane za ovaj žanr umjetnosti.

Andrewov utjecaj na svijet umjetnosti nadilazi njegovu kolekciju i Instagram račun. Kao stručnjak i konzultant veoma je tražen, a pozivan je i na neke od najvećih i najprestižnijih svjetskih sajmova umjetnosti. Njegova stručnost i poznavanje industrije učinili su ga pouzdanim savjetnikom i mentorom mnogim mladim umjetnicima, pomažući im da se snađu u složenom svijetu sakupljanja i promicanja umjetnina.

Ukratko, Andrew Jovic, odnosno Andrew Cyberkid, pravi je pionir u svijetu sakupljanja i promicanja umjetnina. Svojom strašću, stručnošću i korištenjem društvenih mreža postao je jedna od najutjecajnijih osoba na urbanoj suvremenoj umjetničkoj sceni, pomažući u oblikovanju budućnosti industrije i usput podupirući mlade umjetnike i umjetnike u usponu. Njegova predanost promicanju i podržavanju mladih talenata, zajedno s korištenjem Instagrama, pomogla je demokratizirati svijet umjetnosti, čineći ga pristupačnijim i dostupnijim.

Andrew Jovic
Andrew Cyberkid
contact@andrewcyberkid.com
Visit us on social media:
Instagram

Legal Disclaimer:

EIN Presswire provides this news content "as is" without warranty of any kind. We do not accept any responsibility or liability for the accuracy, content, images, videos, licenses, completeness, legality, or reliability of the information contained in this article. If you have any complaints or copyright issues related to this article, kindly contact the author above.