There were 133 press releases posted in the last 24 hours and 399,075 in the last 365 days.

PERSBERICHT: Nederlandse Oeigoeren herdenken Urumchi-bloedbad 2009 en eisen actie tegen Oeigoerse genocide

Oeigoeren in Nederland herdenken de 27e verjaardag van het Ghulja-bloedbad op de Dam in Amsterdam, 6 februari 2024 (fotocredit: Support Uyghurs)

AMSTERDAM, THE NETHERLANDS, July 5, 2024 /EINPresswire.com/ -- Wie: Oost-Turkistan Regering in Ballingschap en Steun Oeigoer Organisatie

Wat: Een rally om het bloedbad van Urumchi in 2009 te herdenken en om zinvolle actie te eisen tegen de aanhoudende campagne van kolonisatie, genocide op de Oeigoeren en bezetting van Oost-Turkistan door China.

Wanneer: Zaterdag 6 juli 2024 - 15:00 (Amsterdamse tijd)

Waar: Dam Square, Amsterdam

Details: Nederlandse Oeigoeren zullen de 15e verjaardag van het bloedbad van Urumchi herdenken en de Nederlandse regering aansporen om substantiële maatregelen te nemen tegen China's kolonisatie, genocide en bezetting van Oost-Turkistan. De rally zal de nadruk leggen op de noodzaak voor de Nederlandse regering om de aanhoudende genocide op de Oeigoeren te erkennen en het recht van Oost-Turkistan op externe zelfbeschikking te steunen.

Dit evenement is een oproep aan de Nederlandse regering om haar morele en wettelijke verplichtingen na te komen om de aanhoudende genocide en misdaden tegen de menselijkheid in bezet Oost-Turkistan door China te voorkomen en te bestraffen.

Visuele mogelijkheden:
* Toespraken en getuigenissen van vertegenwoordigers van de Oost-Turkistan Regering in Ballingschap, Oeigoer activisten en gemeenschapsleiders
* Spandoeken en borden die oproepen tot gerechtigheid en erkenning van Oost-Turkistan

Media kansen:
* Interviews met vertegenwoordigers van de Oost-Turkistan Regering in Ballingschap en de Nederlandse Steun Oeigoer organisatie
* Foto- en video mogelijkheden van de rally
* Verslaggeving van toespraken en getuigenissen

Achtergrond: Het bloedbad van Urumchi in 2009 is een cruciale gebeurtenis in de geschiedenis van Oost-Turkistan, die de ernstige onderdrukking van de Oeigoeren benadrukt. Deze herdenking dient als een krachtige herinnering aan de voortdurende strijd en de dringende noodzaak van internationale interventie.

Contact:
Abdurehim Gheni
Steun Oeigoeren Organisatie
Telefoon: +31 6 87173500

Abdurehim Gheni
Steun Oeigoeren Organisatie
+31 6 87173500
email us here