Dr Florian Kongoli a prof Vladimír Sedlařík podepsali Partnerskou smlouvu mezi FLOGEN a Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně

Dr. Florian Kongoli a rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně prof. Vladimír Sedlařík podepisují dohodu o partnerství mezi Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně a společností FLOGEN

Dr. Florian Kongoli a rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně prof. Vladimír Sedlařík podepisují dohodu o partnerství mezi Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně a společností FLOGEN

Dr. Florian Kongoli s prof. Karlem Kolomazníkem a děkanem Fakulty aplikované informatiky doc. Milanem Adámkem, v prostorách Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Dr. Florian Kongoli s prof. Karlem Kolomazníkem a děkanem Fakulty aplikované informatiky doc. Milanem Adámkem, v prostorách Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Dr. Florian Kongoli s doc. Markem Kubalčíkem, prof. Karlem Kolomazníkem, Dr. Michaelou Bařinovou, děkanem Fakulty aplikované informatiky doc. Milanem Adámkem a Dr. Juanem Carlosem Beltránem Prietem v prostorách Fakulty aplikované informatiky UTB ve Zlíně

Dr. Florian Kongoli s doc. Markem Kubalčíkem, prof. Karlem Kolomazníkem, Dr. Michaelou Bařinovou, děkanem Fakulty aplikované informatiky doc. Milanem Adámkem a Dr. Juanem Carlosem Beltránem Prietem v prostorách Fakulty aplikované informatiky UTB ve Zlíně

Unikátní partnerský program napříč Atlantským oceánem

Blahopřeji společnosti FLOGEN k úspěchům dosaženým v oblasti aplikovaného výzkumu a dlouholeté propagace významu práce vědců a inženýrů pro společnost. Jsem velmi rád, že byly tyto dohody podepsány”
— Rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně prof. Vladimír Sedlařík.
MONT-ROYAL, QUEBEC, CANADA, September 7, 2021 /EINPresswire.com/ -- Společnost FLOGEN Technologies Inc. a nezisková organizace FLOGEN Stars Outreach podepsaly dvoustrannou dohodu o partnerství s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně (Česká republika) v rámci rozvoje akademické, vědecké a kulturní spolupráce v oblasti vzdělávání, výzkumu a dalších aktivit. Podepisující instituce souhlasí, že budou spolupracovat na internacionalizaci vysokoškolského vzdělávání a výzkumu zejména v následujících konkrétních oblastech:
Mezi společnostmi FLOGEN Technologies Inc. a Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně:
- Výměny vědeckých pracovníků
- Výměny studentů
- Společné akreditované programy Joint Degree
- Společné výzkumné projekty
Mezi FLOGEN Stars Outreach a Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně:
- Společné konference
- Společné kulturní programy

Dohody podepsali 13. srpna 2021 v prostorách rektorátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Dr. Florian Kongoli, generální ředitel (CEO) společnosti FLOGEN Technologies Inc. a ředitel společnosti FLOGEN Star Outreach a rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, prof. Vladimír Sedlařík.

„Je nám potěšením uzavřít tuto partnerskou smlouvu s úspěšnou univerzitou pojmenovanou po známém českém podnikateli Tomáši Baťovi, zakladateli obuvnického průmyslu ve Zlíně. Toto jméno je symbolickým příkladem partnerství mezi univerzitami a průmyslem, “ říká doktor Florian Kongoli po podpisu dohody o partnerství.

„Využívám této příležitosti, abych poblahopřál společnostem FLOGEN Technologies Inc a FLOGEN Stars Outreach k mnoha úspěchům dosaženým v oblasti aplikovaného výzkumu a dlouholetého oceňování práce vědců a inženýrů a propagaci jejich významu pro společnost. Jsem velmi rád, že byly tyto dohody podepsány s naší univerzitou, “říká rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně prof. Vladimír Sedlařík.

"Za Fakultu aplikované informatiky je pro mě velkým potěšením být součástí této partnerské smlouvy. Těšíme se na úspěšnou a intenzivní spolupráci,“ říká děkan fakulty doc. Milan Adámek.

Dohody byly podepsány na konci velmi úspěšného týdne, během kterého proběhla řada prezentací a odborných diskusí, zejména s prof. Karlem Kolomazníkem, nositelem ceny Rolex Award for Enterprise z roku 1998, a Dr. Michaelou Bařinovou, hlavní organizátorkou nadcházejícího dílčího sympozia nesoucího jméno prof. Kolomazníka jako pocta jeho celoživotní výzkumné práci v oblasti recyklace odpadů. Kolomaznik International Symposium proběhne pod záštitou summitu Sustainable Industrial Processing Summit (SIPS 2021) v thajském Phuketu ve dnech 28.11.-2.12. 2021. (https://www.flogen.org/sips2021//Karel_Kolomaznik.php)

Popis aktivit a související fotografie naleznete zde: https://www.flogen.org/?p=33&an=2021

O:

FLOGEN Technologies (www.flogen.com) je institut aplikovaného špičkového výzkumu zaměřeného na vývoj nových udržitelných technologií a transformaci stávajících technologií na udržitelné.

FLOGEN Stars Outreach (www.flogen.org) je nezisková organizace zaměřená na dosažení udržitelnosti prostřednictvím vědy a techniky, zviditelnění vědy a techniky ve společnosti a oceňování práce vědců a inženýrů.

SIPS-Sustainable Industrial Processing Summit (https://www.flogen.org/sips2021/ ) je multidisciplinární konference zaměřená na vědu a průmyslové inženýrství, která se každoročně koná ve významných světových letoviskách, s průměrnou účastí 500 autorů z akademické, průmyslové, podnikatelské i politické sféry z celkem více než 80 zemí. Posláním summitu je dosažení udržitelnosti prostřednictvím vědy a techniky a pravidelně hostí řadu nositelů Nobelovy ceny.

Dr. Florian Kongoli je generálním ředitelem společnosti FLOGEN Technologies Inc., předsedou společnosti FLOGEN STAR OUTREACH a prezidentem organizačního výboru summitů o udržitelném průmyslovém zpracování (SIPS). Je mimo jiné zvoleným členem Euro Mediterranean Academy of Arts and Sciences (EMAAS), čestným občanem Rio de Janeira za jeho přínos v oblasti udržitelnosti prostřednictvím vědy a technologií a v roce 2017 byl vyhlášen „Generálním manažerem (CEO) roku 2017 v oblasti environmentálních technologií“ magazínem CEO-Monthly ve Velké Británii. (CV: http://www.flogen.com/elt/pdf/Kongoli_Short-CV.pdf)

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) (https://www.utb.cz/) je otevřená a flexibilní vysokoškolská instituce rozvíjená v souladu s pěti základními hodnotami: podnikání, otevřenost, užitečnost, kreativita a odpovědnost. Je zařazena mezi 5 % nejlepších univerzit na světě (QS, žebříček THE) a má více než 9 500 studentů s velkým mezinárodním studentským zastoupením (více než 10 %).

Prof. Ing. Vladimír Sedlařík, Ph.D. je rektorem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a ředitelem Centra polymerních systémů, jednotky UTB se zaměřením na aplikovaný výzkum polymerů a podporu národního plastikářského a gumárenského průmyslu v oblasti lidských zdrojů, technologií a znalostí. Je členem mezinárodní odborné společnosti Society of Plastics Engineers a autorem řady publikací, patentů a prezentací na mezinárodních konferencí (CV: https://www.utb.cz/cs/contacts/prof-ing-vladimir-sedlarik-ph-d-2/)

Doc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D. je děkanem Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, zástupcem ředitele Regionálního výzkumného centra CEBIA-Tech a zástupcem vedoucího Katedry bezpečnostního inženýrství Fakulty aplikované informatiky. (https://fai.utb.cz/en/contacts/doc-mgr-milan-adamek-ph-d-2/)

Prof. Karel Kolomazník je profesor a vedoucí vědecký pracovník Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Celý svůj život zasvětil racionalizaci průmyslových procesů a recyklaci převážně organického odpadu z koželužského, textilního, potravinářského a zemědělského průmyslu. Je držitelem ceny Rolex Award for Enterprise (1998), Ceny ALSOP Americké asociace kožedělných chemiků (2009), Česká hlava 2014 v kategorii Cena Invence za přírodní vědy a Medaile za zásluhy I. Stupně prezidenta České republiky v oblasti vědy a vzdělávání (2018). Byl také jmenován jednou z osobností (STAR) letošního ročníku SIPS a zaštiťuje svým jménem dílčí symposium Kolomaznik International Symposium on Materials Recycling Processes & Products. (https://www.flogen.org/sips2021//Karel_Kolomaznik.php).

Dr. Michaela Bařinová je výzkumnou pracovnicí na Fakultě aplikované informatiky (Regionální výzkumné centrum CEBIA-Tech), finalistkou Ceny Werner von Siemens Excellence Award 2012 (členka výzkumného týmu, který získal dělené 2 a 3. místo v kategorii „Nejvýznamnější výsledek v oblasti vývoje/inovace“) a koordinátorkou mezinárodních aktivit za součást FAI v rámci projektu „Institucionální kvalita a rozvoj strategií vědy na UTB ve Zlíně “.Je hlavní organizátorkou Kolomaznik International Symposium of Materials Recycling Processes and Products (8th Intl. Symp.) (https://www.researchgate.net/profile/Michaela-Barinova)

Miya Badley
FLOGEN
+1 514-807-8542 ext. 223
email us here

Ohlédnutí za minulými ročníky SIPS (Sustainable Industrial Processing Summit) v rámci kterého proběhne Kolomaznik International Symposium on Materials Recycling

Legal Disclaimer:

EIN Presswire provides this news content "as is" without warranty of any kind. We do not accept any responsibility or liability for the accuracy, content, images, videos, licenses, completeness, legality, or reliability of the information contained in this article. If you have any complaints or copyright issues related to this article, kindly contact the author above.